Nosaltres

Vessana, cultivant agroecologia des del 2003.

Som una experiencia agrària familiar de 2ha (horta i fruiters) situada entre tres termes municipals, Castelló d’Empúries, Fortià i Riumors. Llindant amb els Aiguamolls de l’Empordà per el rec del Molí, envoltats de cledes i camps en plena plana Empordanesa.

Practiquem l’agroecologia:

Apostem per un model d’agricultura diferent, aprofitant al màxim els recursos locals. Practiquem la proximitat amb aquells que s’interessen per el què fem, aportant els nostres coneixements i oferint un espai on reconèixer allò que mengem. La temporalitat dels cultius, diferents eines a utilitzar, èpoques de sembres i plantacions, moments òptims de cada tasca a excercir en cada cultiu, recol-lecció… En definitiva un model agroecològic, en contacte directe amb el consumidor en un sentit bidireccional. Un model digne i just tant per al pagès com per al consumidor.

Establim rotacions, combinem diferents famílies hortícoles, preservem varietats locals, defugim dels transgènics…

Treballem conjuntament amb altres companys de la zona que també practiquen l’agroecologia.

Vàrem començar l’any 2003 produïnt cigró i civada, unes 4 ha de cultiu, envoltades de bosc, en terres del Baix Empordà, a Corçà. On vàrem estar 4 anys dedicant-nos a aquests cultius de secà.

El 2007, vam començar amb l’horta en terres Alt Empordaneses i des del 2010 estem instal-lats a Castelló d’Empúries.

Les persones que hi treballem:

Som pagesos, actualment la Sara, treballant a l’hort i fent la resta de feines de gestió, repartiment, mercats….En Robert, feines a l’hort dos o tres dies a la setmana. La Bet a mercat i d’altres feines i la Nàdia a mercat quan falten reforços.

Els dimarts la Carolina ,la Lua i la Bet, ens ajuden amb la confecció de les cistelles a canvi de fruita i verdura, unes mans molt benvingudes.

A les xarxes social tots hi posem la nostra pinzellada.

Volem aprofitar aquest espai per agraïr la implicació, l’esforç i la dedicació de moltes persones que han passat per l’hort de Vessana durant aquests 9 anys. Cadascú ha deixat el seu granet de sorra que ha contribuït a fer créixer aquest projecte.

Moltes gràcies a:

Rafael, qui ha estat recolzant el projecte durat sis anys, ha deixat una emprempta molt important.

Brenta Simone, Isabel Clapés, Salut Clapés, Josep (la Vajol), Angel, Sara, Anna Bartolomé, Sergi, Coni, Paula, Kicu Pujol, Barbara, Marga Roldán, Patri, Camela, Lua, Carolina, Lídia, Anna, Mustaphá, Oshma,  Carme Costa, Paula Modigliani, Adriana, Miquel, Alisee, Mayte…

I per suposat el meu company de viatge, en Xavi.

Fem jornades de portes obertes o visites a l’hort amb qui ens ho demani.

Podeu trobar-nos al mail latevapagesa@vessana.com
o al telèfon: 670 570 810

Fem mercat a:

Dissabtes Empuriabrava, cantó Muga.

Dilluns Cadaqués, la riera estiu, pàrquing hivern.

Dimarts Castelló, Llotja, cantó Basílica.